• Kontakt
PREHOD,d.o.o., Kranj
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T: +386 (0)4 281 03 00
E: prehod@prehod.si

 • Kje smo
 • KDO SMO
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK ZAPRTO  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA DO petek
  od 15.00 do 19.00
  SOBOTA
  OD 9.00 DO 13.00
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: 040-623-352
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00
 • POVEZAVE
  Vrtno pohištvo

  Lesene terase

  Eva Solo

  Talne obloge

  Ogledala

  Zaščita pred erozijo

  Pravila golfa
Domov > Bambus

PREPROGE IN TALNE OBLOGE IZ BAMBUSA

Dolga življenjska doba in izredna trpežnost daje preprogam iz bambusa posebno vrednost.

Preproge in talne obloge iz bambusa so vnesle spremembo med preproge iz naravnih materialov. preprogam iz bambusa še povečuje vrednost. Narejene so iz sploščenih stebel bambusa, spojenih med seboj in pritrjenih na podlago iz klobučevine ali iz nedrseče umetne mase, ki je primerna za kopalnice. Preproga ima lahko rezane robove ali pa je obrobljena z dekorativno obrobo. Površina je gladka in jo je enostavno čistiti. S svojo strukturo je lahko zanimiv dekorativni element. Bambus se uporablja tudi za preprog z dekorativnimi obrobami, ki so vse bolj priljubljene.

Volna, kokos, sisal, bambus in papir so najpomembnejši materiali za izdelavo talnih oblog in preprog z dekorativnimi obrobami.

Črna preproga iz kokosa obrobljena z dekorativno obrobo iz belega usnja.
Talne obloge in preproge iz bambusa se tanke in spodaj prevlečene s podlogo, ki preprečuje drsenje. Primerne so za uporabo v bivalnih prostorih kot tudi v kopalnicah in savnah.

Bambus ND08 Material: 100% Bambus
Oznaka: Bambus ND08
Širina: 200cm
Dolžina: 30m
Debelina: 3mm

kolekcija 1
dopolnitev izbora


Bambus je trajnica z olesenelimi stebli, ki spada v veliko družino trav (Gramineae). Raste predvsem na azijskem jugovzhodu ter na območjih subtropskega ali tropskega pasu (Kitajska, Malezija, Indonezija). Tam lahko bambus doseže višino tudi do 40 metrov. V hladnih predelih se obdržijo vrste bambusa, ki uspevajo v gorah.

Stebla so votla in v njih je voda. V enem dnevu bambus zraste do 40 cm. Na Kitajskem bambus raste divje, gojijo pa ga tudi plantažno.

Mladi bambus ali njegovo seme uporabljajo za krmo, iz odraslih in otrdelih rastlin postavljajo koče, izdelujejo pohištvo, preprosto kmečko orodje, jambore na manjših jadrnicah... Vlakna domačini radi porabijo za oblaganje sten, za izdelovanje preprog z dekorativnimi obrobami, zaves, košar, posod, klobukov, vrvi, celo za stenj pri svečah.

Kobilica

Vabilo
V predstavitvenem prostoru podjetja PREHOD si lahko ogledate različne talne obloge in preproge z dekorativnimi obrobami. sisal, kokos, volna, papir in bambus so materiali,ki se uporabljajo za izdelavo talnih oblog in preprog iz naravnih materialov. Izbirate lahko med neštetimi različicami zanimivih barv in vezav. Dekorativne obrobe za preproge so iz bombaža, lanu in usnja. Preproge so v prostoru izjemno pomembne. Težko se boste uprli neštetim barvnim odtenkom obrob, ki preprogo in prostor združijo v celoto. Zanimive preproge iz volne in klobučevine bodo sprejete z navdušenjem s strani obiskovalcev kot tudi prostora kateremu so namenjene. Preproge so elementi, ki jih moramo vključiti pri na novo zasnovanih prostorih.

Vabilo
Ob torkih, sredah in četrtkih potekajo v našem studiu svetovalni dnevi. Poleti lahko uživate ob odprtih kuriščih, primete palico za golf in se preskusite v kratki igri, hkrati pa opazujete tikovino na predstavitvenih terasah, kako ji narava dodaja sivi ten. Zvečer, ko prižgemo vrtne luči, vam pričaramo nočno podobo vrta. Pozimi vas povabimo, da z nami poklepetate ob kaminu ter se ogrejete ob čaju in piškotih.