• Kontakt
PREHOD,d.o.o., Kranj
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T: +386 (0)4 281 03 00
E: prehod@prehod.si

 • Kje smo
 • KDO SMO
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK ZAPRTO  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA DO petek
  od 15.00 do 19.00
  SOBOTA
  OD 9.00 DO 13.00
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: 040-623-352
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00
 • POVEZAVE
  Vrtno pohištvo

  Lesene terase

  Eva Solo

  Talne obloge

  Ogledala

  Zaščita pred erozijo

  Pravila golfa
Domov > Kokos

PREPROGE IN TALNE OBLOGE IZ KOKOSA

Preproge in talne obloge iz kokosa tkejo ročno ali strojno in jih izdelujejo v Indiji. Včasih so bile s spodnje strani prevlečene z lateksom, ki je povzročal nemalo nevšečnosti. Spodnja stran preproge je razpadala, se lepila na podlago in pri ljudeh vzbudila nezaupanje do vseh podlog.

Proizvajalci kakovostnih preprog so to pomanjkljivost odpravili in zdaj na podlago nanašajo mešanice umetnih materialov, ki zagotavljajo trajnost in obstojnost preprog.
Tkanja so različna. Najtrdnejša vezava tkanja je ribja kost, ki ni več tako modna, nadomeščajo jo tkanja panama in boucle. Preproge lahko tudi barvamo, vendar barve sčasoma pod vplivom sonca zbledijo in preidejo v osnovno barvo kokosovih vlaken. Kokosove obloge so tudi priljubljen material za oblaganje stopnic. Stopnišča modernih ali starih zgradb bodo s tem materialom pridobila kakovost.
V svetu, polnem umetnih materialov, nam preproge iz kokosovih vlaken oblikujejo zdravo bivalno okolje. Talne obloge iz naravnih materialov so osnova za izdelovanje preprog z dekorativnimi obrobami.
Poleg kokosovih so priljubljene tudi preproge iz sisala, ker je material tanjši, bolj gladek in v različnih barvah.

Volna, kokos, sisal in papir so najpomembnejši materiali za izdelavo talnih oblog in preprog z dekorativnimi obrobami.

Črna preproga iz kokosa obrobljena z dekorativno obrobo iz belega usnja.


talna-obloga-kokos-3-p20 talna-obloga-kokos-4-m29 talna-obloga-kokos-6-m28 talna-obloga-kokos-7-m31
space
Talna obloga Kokos P20 Material: 80% Kokos 20% Sisal
Oznaka: Kokos P20
Širina: 400cm
Dolžina: 30m
Debelina: 10mm
 
 

Talna obloga Kokos M29 Material: 100% Kokos
Oznaka: Kokos M29
Širina: 200, 150, 120, 90, 65 cm
Dolžina: 30m
Debelina: 10mm
 
 

Talna obloga Kokos M28 Material: 100% Kokos
Oznaka: Kokos M28
Širina: 200, 150, 120, 90, 65cm
Dolžina: 30m
Debelina: 10mm
 
 

Talna obloga Kokos M31 Material:100% Kokos
Oznaka:Kokos M31
Širina:200, 150, 120,90, 65cm
Dolžina:30m
Debelina:10mm
 
 

Črna preproga iz kokosa obrobljena z dekorativno obrobo iz belega usnja.Preproge iz kokosovih vlaken so okolju najprijaznejša izbira. Kokosova vlakna pridobivajo iz ovojev kokosove lupine, ki predstavlja odpadek pri pridobivanju kokosa za prehrambene namene. Ko talno oblogo ali preprogo zavržemo se v naravi popolnoma razgradi.

Kokosove palme (Cocos nucifera) so ena najstarejših rastlinskih družin. V sanskrtu je opisno prikazana kokosova palma kot drevo, ki daje človeku vse potrebno za življenje. Iz kokosovega oreha pridobivajo kokosova vlakna predvsem v Indiji, Šrilanki in na Filipinih. Kitajci so vrvi iz kokosovih vlaken uporabljali pri gradnji ladij, ko še niso poznali žebljev.

Na kokosovi palmi na leto zraste 50 do 100 kokosovih orehov. Orehe namakajo od 45 do 60 dni v vodi, da se pulpa zmehča in razpade. Vlakna so nato osnova za vrvi. Kokosova vlakna so izredno trda, ne razpadajo, so antistatična, odporna proti vlagi, plesni in trohnjenju. Vse te lastnosti že dolgo spremljajo izdelovalci preprog, materialov za zaščito proti eroziji in biologi. Med naravnimi materiali, ki jih uporabljamo, je kokos zanesljivo med najžlahtnejšimi in najzanimivejšimi.

Za izdelavo preprog uporabljajo bela kokosova vlakna, ki so boljše kakovosti, rjava kokosova vlakna se uporabljajo za izdelavo predpražnikov in materialov za zaščito proti eroziji.

Kobilica

Vabilo
V predstavitvenem prostoru podjetja PREHOD si lahko ogledate različne talne obloge in preproge z dekorativnimi obrobami. sisal, kokos, volna in papir so materiali,ki se uporabljajo za izdelavo talnih oblog in preprog iz naravnih materialov. Izbirate lahko med neštetimi različicami zanimivih barv in vezav. Dekorativne obrobe za preproge so iz bombaža, lanu in usnja. Preproge so v prostoru izjemno pomembne. Težko se boste uprli neštetim barvnim odtenkom obrob, ki preprogo in prostor združijo v celoto. Zanimive preproge iz volne in klobučevine bodo sprejete z navdušenjem s strani obiskovalcev kot tudi prostora kateremu so namenjene. Preproge so elementi, ki jih moramo vključiti pri na novo zasnovanih prostorih.

Vabilo
Ob torkih, sredah in četrtkih potekajo v našem studiu svetovalni dnevi. Poleti lahko uživate ob odprtih kuriščih, primete palico za golf in se preskusite v kratki igri, hkrati pa opazujete tikovino na predstavitvenih terasah, kako ji narava dodaja sivi ten. Zvečer, ko prižgemo vrtne luči, vam pričaramo nočno podobo vrta. Pozimi vas povabimo, da z nami poklepetate ob kaminu ter se ogrejete ob čaju in piškotih.